ביטוח מנהלים – סופו של עידן?

מהו ביטוח מנהלים?

ביטוח מנהלים הוא למעשה פוליסת חיסכון פנסיונית בעלת שם "יוקרתי". ההבדל המשמעותי בין ביטוח המנהלים לבין גופי הפנסיה הרגילים המוכרים לנו, מעבר לשם, טמון בעיקר במקדם הקצבה ובדמי הניהול, כפי שיפורט בהמשך.

מה השינוי שקרה בביטוח המנהלים (או: למה אנחנו שומעים על זה הרבה לאחרונה)?

לאחרונה נקבע בוועדת הכספים כי החל מספטמבר 2023, רק מי ששכרו כפול מהממוצע במשק (כלומר רק מי שמרוויח כ-25,000 ₪ ברוטו) יוכל להפריש לביטוח מנהלים, שמהוה תחליף לקרן הפנסיה, וגם אז רק את החלק שמעל 25,000 ₪ בלבד. לפי נתוני השכר הקיימים בישראל, התיקון הזה הופך את ביטוח המנהלים לאפיק חיסכון שרלוונטי רק לכ-10% מהשכירים במשק הישראלי.
המהלך הזה לצמצום הגיוסים בביטוחי מנהלים מגיע לאחר ביצועי חסר משמעותיות מול קרנות הפנסיה – הן ברמת החיסכון ודמי הניהול והן ברמת התשואות עצמן. שימו לב, למעשה, השינוי הזה לא מבטל את ביטוח המנהלים לחלוטין, אך מצמצם את הנגישות למסלול החיסכון הזה.

על ביטוח מנהלים ומקדם קצבה

ביטוח המנהלים שווק לציבור החל משנת 2004 ולמעשה השינוי שלו, ביחס לקרנות הפנסיה הותיקות / הרגילות, היה מתן מקדם קצבה קטן יותר לחוסכים מאשר קרנות הפנסיה הרגילות וכן קיבוע מקדם הקצבה כך שהוא לא ישתנה עם השינוי בתוחלת החיים הכללית, כפי שקורה בקרנות הפנסיה הרגילות.

מהו מקדם קצבה?
מקדם הקצבה הוא מס' השנים אותו מחלקים בפנסיה הצבורה לטובת חישוב הקצבה. מקדם הקצבה נקבע בהתאם לתוחלת החיים הממוצעת בישראל, ממועד גיל הפנסיה ועד לפטירה.

לדוגמא:
נניח חוסך בשם משה שהחל לחסוך בגיל 21 בקרן פנסיה במועד בו מקדם הקצבה בקרנות הפנסיה היה 20 שנה (כלומר ממוצע תוחלת החיים באותה תקופה מגיל הפנסיה ועד הפטירה היה 20 שנה). נניח ומשה חסך עד למועד הפנסיה סך של 1,200,000 ₪ בפנסיה רגילה (כולל התשואות). עם זאת, במועד היציאה לפנסיה, ולאור הארכת ממוצע תוחלת החיים בישראל,  מקדם הקצבה שלו עלה ל30 שנה. כלומר, במקום שמשה יקבל בכל שנה מקרן הפנסיה שלו ממועד היציאה לפנסיה ועד פטירתו סך של 60,000 ₪ בשנה (5,000 ₪ בחודש) לפי חישוב של 1,200,000 ₪ חלקי מקדם הקצבה המקורי 20, הוא יקבל בכל שנה קצבת פנסיה בסך של 40,000 ₪ בלבד (3,333 ₪ בכל חודש) לפי חישוב של 1,200,000 ₪ חלקי מקדם הקצבה הנוכחי  30.
לצורך העניין אם משה היה חוסך את אותו הסכום בביטוח מנהלים והיה נקבע לו מקדם קצבה של 20 (שמקובע ולא משתנה בביטוח מנהלים גם אם יש הארכה בתוחלת החיים הממוצעת), אז הוא היה מקבל קצבת פנסיה שנתית של 60,000 ₪ (5,000 ₪ בחודש) בהתאם לחישוב לעיל.
כפי שניתן לראות, מדובר על הבדלים משמעותיים בקצבת הפנסיה החודשית.

אז רגע לא הבנו – אז למה צמצמו את ביטוח המנהלים אם הוא כזה טוב?

אז זהו, שזה לא בדיוק ככה.
ראשית, ה"הטבה" של ביטוחי המנהלים ביחס למקדם הקצבה והקיבוע שלו, באו יחד עם גבייה של דמי ניהול גבוהים יותר משמעותית מדמי הניהול שנגבו בקרנות הפנסיה (ראו מטה את הטבלה המתייחסת להבדלים בדמי הניהול). שנית, ויותר משמעותי, לאורך השנים, הגופים בביטוחי המנהלים העלו את מקדם הקצבה, כך שהיה נמוך רק במעט ממקדם הקצבה של קרנות הפנסיה, ובמקביל עדיין המשיכו לגבות דמי ניהול גבוהים משמעותית. במצב הזה ביטוחי המנהלים עלו הרבה יותר לחוסכים אך התועלת שלהם הייתה קטנה מאוד.
למעשה, בשנים האחרונות נעשה מחקר על ידי משרד האוצר שהעלה כי החלק הייחודי של קיבוע מקדם הקצבה בביטוחי המנהלים ביחד עם דמי הניהול הגבוהים, אינם מהווים עוד יתרון בחיסכון הפנסיוני וכי קצבת הפנסיה בגופי הפנסיה הרגילים גבוהה משמעותית במאות שקלים בחודש מאשר הקצבה בביטוחי המנהלים, וזאת לאור דמי הניהול הגבוהים הנגבים מהחוסכים בביטוחי המנהלים ו"נוגסים" משמעותית בחיסכון, בלי יתרון כלכלי מובהק בצידם. בנוסף, עלה כי התשואות של ביטוחי המנהלים נמוכות יותר מאשר התשואות של קרנות הפנסיה הרגילות.
לאור כל האמור, החליטו במשרד האוצר לשים סוף לביטוחי המנהלים, ואף שלא "סגרו" את מסלול החיסכון הזה באופן מוחלט, הם הגבילו אותו משמעותית, מה שככל הנראה יוביל להיעלמותו באופן טבעי בהתאם לכוחות השוק.

היקף הכספים המנוהלים בביטוח מנהלים ודמי הניהול בביטוחי מנהלים לעומת קרנות הפנסיה

קרדיט: כלכליסט

אז מה לעשות אם יש לי ביטוח מנהלים?

ראשית, חשוב להבין שהתקנות מתייחסות רק למצטרפים חדשים למסלול ולא לחוסכים קיימים. במידה ויש לכם ביטוח מנהלים ואתם מעוניינים להישאר במסלול, לא נדרש לעשות דבר. במידה ויש לכם ביטוח מנהלים ואתם רוצים אפשרות לבחון אפשרות לעבור לקרן פנסיה "רגילה" או אתם לא בטוחים איזה מסלול חיסכון פנסיוני יש לכם, אנחנו מציעים לכם בחום להתייעץ על הנושא עם סוכן ביטוח ו/או יועץ פנסיוני המתמחה בתחום אשר ראשית יוכל לבדוק לכם את הכדאיות של המעבר ולתת לכם המלצה בנושא ובעיקר מכיוון ומדובר בנושא מורכב בעל השלכות כלכליות ואישיות משמעותיות, לרבות אך לא רק, בנושאי ביטוח פנסיוני, ותק וצבירה, מיסוי השלובים יחד.

* קוראי כלכלון נהנים מבדיקה חינם של התיק הפנסיוני ע״י הסוכנים הטובים בשוק, השאירו פרטיכם כעת ונציג יחזור אליכם בהקדם *

לבדיקת התיק הפנסיוני (פנסיה/קרן השתלמות/קופת גמל) לטובת הפחתת דמי ניהול ושיפור מסלולי ההשקעה (ללא עלות)

השאר פרטים וסוכן פנסיוני ייצור איתך קשר

כתבות נוספות

קופת גמל להשקעה – האם זהו כלי החיסכון הסולידי הטוב בישראל?

קופת גמל להשקעה הושקה לראשונה בנובמבר 2016 ומשווקת כיום על ידי רוב בתי ההשקעות וחברות הביטוח בישראל.
במאמר זה אנחנו נתמקד ביתרונות הרבים של מוצר זה על פני מכשירי חיסכון אחרים הקיימים בישראל ונגע גם בחסרונות המעטים מאוד שלו.

הריבית עומדת לרדת – מה צפוי לקרות?

לאחר רצף ארוך שבו נגיד בנק ישראל העלה את הריבית מריבית כמעט אפסית שעמדה על 0.1%, היא עומדת כיום על 4.75%.
בשבועות האחרונים מסתמן שבקרוב הריבית תתחיל לרדת בחזרה, אז איך הורדת הריבית הולכת להשפיע על הכיס של כולנו ואיך אתם יכולים להרוויח מזה?

לבדיקת התיק הפנסיוני (פנסיה/קרן השתלמות/קופת גמל) לטובת הפחתת דמי ניהול ושיפור מסלולי ההשקעה (ללא עלות)

השאר פרטים וסוכן פנסיוני ייצור איתך קשר

אישור מדיניות פרטיות

אנו משתמשים ב-Cookies שלנו ושל צדדים שלישיים למטרות אנליטיות וכדי להראות לכם פרסום הקשור להעדפותיכם על סמך הרגלי הגלישה והפרופיל שלכם. למידע נוסף תוכלו לבקר באתר שלנו במדיניות Cookies.

דילוג לתוכן