למה אסור לכם לפדות את קרן ההשתלמות?

את הכתבה הזאת אני אתחיל בהצהרה – קרן השתלמות זהו מוצר פיננסי מדהים, ללא ספק זהו המוצר הכי טוב שקיים כיום בישראל, עד כמה הוא מדהים אתם ודאי תבינו בהמשך הכתבה.

מהי קרן השתלמות?

קרן השתלמות היא קופת חיסכון לעובדים שכירים ועצמאים אשר מזכה את החוסכים באמצעותה בהטבות מס מרחיקות לכת שאין כמותן כיום במדינת ישראל.

העובדים השכירים מקבלים את זה כהטבה מהמעסיק, כלומר המעסיק אינו חייב לפתוח ולהפקיד כספים לקרן השתלמות עבור העובד אך עם הזמן ההטבה הפכה לנפוצה יותר ויותר בעיקר במקצועות ההייטק, בנקאות ועוד.

במסגרת ההטבה העובד מפריש 2.5% ממשכורתו והמעסיק משלים עוד 7.5% וזאת מעבר לשכר הבסיס עצמו אותו מקבל העובד, מכאן העובד חוסך וצובר בקרן 10% ממשכורת הברוטו שלו מדי חודש.

ההפקדה לרוב מתבצעת עד תקרת שכר של 15,712 ש״ח (נכון לשנת 2022), שזוהי גם התקרה לפטור ממס שנקבעה ע״י המדינה, כלומר נניח שהעובד משתכר 20,000 ש״ח ברוטו, במקרה כזה העובד יפקיד 2.5% מ-15,712 ש״ח והמעסיק יפקיד 7.5% מתוך 15,712 ש״ח.

קרן ההשתלמות בנויה כך שב6 השנים הראשונות הכסף ״נעול״ ואינו ניתן למשיכה ובחלוף 6 השנים הקופה הופכת לנזילה, ההפקדות נמשכות אך משיכת הכסף אפשרית בכל רגע שתרצו בכך.

למעשה למי שיש קרן השתלמות מרוויח פעמיים:

  1. החוסך לא משלם מס על הרווחים שהצטברו –  מס רווח הון אמור להיות 25%
  2. החוסך לא משלם מס על הכסף שהופקד לקרן באמצעות המעסיק, כלומר המעסיק שילם לכם חודש בחודשו 7.5% מעבר למשכורת, ועל הסכום הזה אתם לא משלמים מס הכנסה, ביטוח לאומי וכו׳, נטו לתוך קופת החסכון, שונה מכל הכנסה אחרת שאתם מקבלים מהמעסיק שעליה אתם משלמים את מירב המיסים.

אז למה אסור לפדות את הקרן גם כעבור 6 שנים?

  1. אפקט הריבית דריבית – ככל שקופת החיסכון גדולה יותר ונחסכת למשך זמן רב יותר החוסך נהנה מאפקט הריבית דריבית אשר הוגדר ע״י אלברט איינשטיין בתור ״הפלא השמיני בתבל״.

בקצרה- משמעות האפקט היא שלאורך זמן אנחנו מקבלים תשואה גם על הרווחים אשר נצברו בשנים שלפני כן ולא רק על הכספים אשר הופקדו ישירות לקופה.

  1. אפשרות למתן הלוואה בתנאים הכי נוחים בשוק – חברות הביטוח ובתי ההשקעות נותנות הלוואות בתנאים הטובים ביותר בשוק על חשבון הקופות השונות ובפרט על חשבון קרן ההשתלמות.

מדובר בהלוואות בתנאים הטובים ביותר בשוק, התנאים משתנים בין חברה לחברה אך בדר״כ החברות נוהגות לתת הלוואה עד גובה של כ-70 אחוזים מהיקף החיסכון שנמצא באותה עת בקופה בריבית בסביבות הפריים פלוס מינוס.

  1. מינוף – אפשרות המינוף בסך הכל דומה לנאמר בסעיף  2 הקודם אך נבדלת במהי מטרת ההלוואה.

בהנחה שאת ההלוואה לקחתם עבור השקעה מסוימת ולא עבור רכישת טסלה חדשה אז תמורת הלוואה שהינה בריבית יחסית נמוכה הכסף ילך למטרת השקעה נבונה שגם מחזירה תשואה גבוהה יותר מעלות ההלוואה הרי מדובר במינוף מוצלח (בזהירות כמובן!)

  1. אין אלטרנטיבה מוסדית טובה יותר – לדעתי זהו היתרון שבתכל'ס הוא המשמעותי ביותר, לא משנה איזה יתרונות אני אכתוב ועד כמה הכתבה הזאת תהיה מנומקת, אין קופת חיסכון מוסדית במדינת ישראל שנותנת הטבות כמו של קרן השתלמות (על קופת גמל להשקעה, כלי חיסכון מצוין נוסף תוכלו לקרוא כאן).

איפה עוד קיימת בישראל אפשרות השקעה פשוטה, נגישה ומגוונת במסלולים שעליה אתם לא משלמים מס? זה הכל. 

קרנות השתלמות מסלול מנייתי (מתוך אתר גמל.נט):

קרנות השתלמות מסלול מנייתי (מתוך אתר גמל.נט)

קרנות השתלמות מסלול כללי (מתוך אתר גמל.נט):

קרנות השתלמות מסלול כללי (מתוך אתר גמל.נט)

שימו לב לתשואות של קרנות ההשתלמות השונות ב-5 השנים האחרונות, הטווח נע בין 25 ל-65 אחוזי תשואה, לא כולל את אפקט הריבית דריבית שהוזכר מקודם!

עם זאת יש לזכור שהתשואות הן נומינליות ולא מגלמות את השפעות האינפלציה.

אסכם זאת כך, לא רק שקרנות ההשתלמות הן בעלות יתרונות ייחודיים ומרחיקי לכת מבחינה מבנית ורגולטורית במדינת ישראל הן גם מספקות תשואה פנומנלית.

לכן, לדעתי אין שום סיבה מוצדקת לפדות את קרן ההשתלמות גם בחלוף 6 השנים הראשונות אלא רק אם באמת תהיו חייבים את הכסף.

דיסקליימר:

במאמר זה אין המלצה לביצוע פעולה כלשהי אלא זו דעת הכותב בלבד .
כמו כן יש לזכור שתשואות העבר שהוזכרו כאן אינן מבטיחות תשואה דומה גם בעתיד.

* קוראי כלכלון נהנים מהנחה משמעותית בדמי הניהול בקרן ההשתלמות, השאירו פרטיכם כעת למימוש ההנחה *

לבדיקת התיק הפנסיוני (פנסיה/קרן השתלמות/קופת גמל) לטובת הפחתת דמי ניהול ושיפור מסלולי ההשקעה (ללא עלות)

השאר פרטים וסוכן פנסיוני ייצור איתך קשר

כתבות נוספות

קופת גמל להשקעה – האם זהו כלי החיסכון הסולידי הטוב בישראל?

קופת גמל להשקעה הושקה לראשונה בנובמבר 2016 ומשווקת כיום על ידי רוב בתי ההשקעות וחברות הביטוח בישראל.
במאמר זה אנחנו נתמקד ביתרונות הרבים של מוצר זה על פני מכשירי חיסכון אחרים הקיימים בישראל ונגע גם בחסרונות המעטים מאוד שלו.

הריבית עומדת לרדת – מה צפוי לקרות?

לאחר רצף ארוך שבו נגיד בנק ישראל העלה את הריבית מריבית כמעט אפסית שעמדה על 0.1%, היא עומדת כיום על 4.75%.
בשבועות האחרונים מסתמן שבקרוב הריבית תתחיל לרדת בחזרה, אז איך הורדת הריבית הולכת להשפיע על הכיס של כולנו ואיך אתם יכולים להרוויח מזה?

לבדיקת התיק הפנסיוני (פנסיה/קרן השתלמות/קופת גמל) לטובת הפחתת דמי ניהול ושיפור מסלולי ההשקעה (ללא עלות)

השאר פרטים וסוכן פנסיוני ייצור איתך קשר

אישור מדיניות פרטיות

אנו משתמשים ב-Cookies שלנו ושל צדדים שלישיים למטרות אנליטיות וכדי להראות לכם פרסום הקשור להעדפותיכם על סמך הרגלי הגלישה והפרופיל שלכם. למידע נוסף תוכלו לבקר באתר שלנו במדיניות Cookies.

דילוג לתוכן