חשוב מאוד להכיר ולטפל: קביעת מוטבים בקופות החיסכון הפנסיוניות

סעיף ה״מוטבים״

כולנו מקבלים דוח שנתי מקופות הגמל, ההשתלמות וביטוח המנהלים.
בין הסעיפים המופיעים בדוח השנתי נמצאים גם פרטי המוטבים האחרונים שעדכנו בקופות אלה.
הסעיפים שאנחנו אוהבים לבדוק והשוק חינך אותנו לבדוק בראש ובראשונה הם: דמי הניהול, מסלולי ההשקעה, מיקום הגוף המנהל בטבלת התשואות וכד', אך הסעיף הקריטי שאנחנו שוכחים לבדוק או גרוע מכך לא יודעים על קיומו וחשיבותו והאם בכלל הוא תואם לסטטוס הנוכחי שלנו הוא סעיף המוטבים.

את הסעיף הזה חשוב מאוד לא לשכוח, חס וחלילה במקרה פטירה של החוסך מי שיקבל את הכספים שנצברו בקופות הם אלה שהוגדרו כמוטבים המעודכנים בקופות ולא היורשים אשר מופיעים בצו הירושה.
לפי חוק – המוטב קודם לצו הירושה של הנפטר!

בניגוד לקרנות הפנסיה בהן הזכאים הראשונים לקבלת הקצבה במקרה פטירה הם השארים,
בקופות הגמל, ההשתלמות ובביטוח המנהלים יש להגדיר את המוטבים לחוסך ובכל תקופה לבדוק האם המוטבים שהגדרנו בפתיחת הקופה, הם המוטבים הרצויים לסטטוס בו אנו נמצאים כיום.

לדוגמא, נניח שבעת פתיחת תוכנית החיסכון הסטטוס שלכם היה רווק ולא הוגדר מוטב, לאחר הנישואים או לידת ילדכם יש להגדיר את המוטב בהתאם על מנת שמשפחתכם תוכל לקבל את כספי החיסכון בעת מקרה הפטירה, או להיפך אם הייתם נשואים והסטטוס השתנה, יתכן שתרצו להגדיר מוטב אחר ולא את הגרוש/ה.

למה כל כך חשוב לבדוק אחת לתקופה מי המוטבים שלנו בקופות הגמל, ההשתלמות וביטוחי המנהלים?

הנה סיפור אמיתי שקרה לא מזמן:
ג׳ בן 43, לקוח שמטופל אצלנו בסוכנות קיבל ירושה מהוריו, ולא דאג לבדוק מי המוטבים שהוגדרו בקופות הפנסיונית שירש מהוריו.
בפגישה שלנו עם הלקוח התגלה שהמוטב היחידי שהוגדר בכל קופות של הלקוח הוא עו"ד שטיפל בירושה של הוריו. מדובר במקרה מאוד קיצוני שבו נתקלנו בו בפעם הראשונה ואף הופתענו מאוד לגלות זאת.
כמובן שלאחר מכן ולמזלו של ג׳ על כך שהמקרה התגלה בזמן, הגדרנו את המוטבים מחדש לפי רצון הלקוח, ואף המלצנו לאותו לקוח לפנות לסיוע משפטי אל מול אותו עו"ד שטיפל בירושה של הוריו.

מקרים נוספים שנתקלים בהם באופן שכיח יותר בקרב חוסכים: רווקים שמצטרפים לחסכונות בתחילת הדרך, רושמים כמוטבים את הוריהם ולאחר החתונה שוכחים לעדכן את המוטבים בקופות בשינוי הסטטוס.

כפי שצוין מקודם במידה ורוצים לבצע משיכה של כספים מקופת גמל, המוטבים אשר מעודכנים בקופה עדיפים על היורשים המופיעים בצו הירושה, לכן יש לטפל בנושא הזה ולא להסס בדיוק כמו שמטפלים במסלולי השקעה, דמי ניהול וכל שאר הנושאים ״הפופולריים״ יותר.

חשוב להכיר: ניתן להגדיר מספר מוטבים בו זמנית לאותה קופה ולעדכן אחוזי חלוקה בין המוטבים באופן שונה/שווה, כמו כן ניתן גם להגדיר מוטבים שונים בקופות חיסכון שונות.

הכתבה נכתבה ע״י זיו שמואלי, מתכנן פנסיוני מנוסה וכתב אורח בכלכלון.


לביצוע בדיקה ושינוי מוטבים בכל קופות החיסכון ע״י מתכנן פנסיוני מקצועי
אנא השאירו פרטיכם

1. ביצוע בדיקה מקיפה בכל התיק הפנסיוני בתוך 48 שעות
2. השירות ניתן ע״י סוכן פנסיוני מקצועי מסוכנות מובילה
3. השירות הינו ללא עלות

כתבות נוספות

טסלה – סיכום דו״ח רבעון 3 לשנת 2024

סקירה מעמיקה של הדוח הרבעוני של טסלה לרבעון השלישי של 2024: הכנסות צומחות, רווחיות מאתגרת, ותחזיות לעתיד בשוק הרכב החשמלי.

ווטר אי או בע"מ – דוח רבעון 2/חצי שנתי לשנת 2024

חברת ווטר אי או בע”מ מציגה ירידה בהכנסות והפסדים מצטברים בדוח הכספי למחצית הראשונה של 2024. החברה מתמודדת עם אתגרים בשוק המקומי והבינלאומי, יחד עם מאמצי התייעלות וצמצום עלויות להישארות “עסק חי”.

כללי זהב לרכישת דירה להשקעה – איך עושים את זה נכון

המאמר מציג את השלבים העיקריים ברכישת דירה להשקעה, החל מהבנת הצרכים והאפשרויות האישיות, דרך קביעת סכום ההשקעה המירבי, בחירת מיקום הנכס, ועד לחתימה על העסקה והתשלומים. זהו מדריך ממוקד למשקיע המתחיל, המתאר את השלבים המרכזיים בתהליך הרכישה.

אישור מדיניות פרטיות

אנו משתמשים ב-Cookies שלנו ושל צדדים שלישיים למטרות אנליטיות וכדי להראות לכם פרסום הקשור להעדפותיכם על סמך הרגלי הגלישה והפרופיל שלכם. למידע נוסף תוכלו לבקר באתר שלנו במדיניות Cookies.

דילוג לתוכן